پرسشنامه خودکارآمدی والدگری دومکا (PSAM)

پرسشنامه خودکارآمدی والدگری دومکا (PSAM) ابزاری معتبر و استاندارد برای ارزیابی میزان خودکارآمدی والدین در تربیت فرزند است. این پرسشنامه شامل 10 سوال است که پاسخ به آنها بر اساس طیف لیکرت هفت درجه‌ای از 1 تا 7 امتیازبندی می‌شود.

پرسشنامه خودکارآمدی والدگری دومکا (PSAM)

معرفی پرسشنامه خودکارآمدی والدگری دومکا

پرسشنامه خودکارآمدی والدگری که توسط دومکا معرفی شده است، شامل ده سوال می‌شود. که پاسخ به آنها بر اساس طیف لیکرت هفت درجه‌ای از 1 تا 7 امتیازبندی می‌شود. این پرسشنامه قابل استفاده برای هر دو والد، پدر و مادر، می‌باشد و هدف اصلی طراحی آن، بررسی و ارزیابی میزان خودکارآمدی والدگری در هر دو نفر از والدین است.

خودکارآمدی به عنوان یک توان سازنده، نقش بسیار مهمی در سازماندهی مهارت‌های شناختی، اجتماعی، عاطفی و رفتاری انسان برای دستیابی به اهداف مختلف ایفا می‌کند. افراد با استفاده از این توان می‌توانند به گونه‌ای اثربخش و هدفمند، زندگی خود را تدارک دهند. نگرش فرد نسبت به توانایی‌ها و مهارت‌های خود، تأثیر زیادی بر عملکرد آینده افراد دارد، به طوری که داشتن دانش و مهارت‌های قبلی به تنهایی نمی‌تواند پیش‌ بینی‌ کننده مناسبی برای موفقیت‌های آینده باشد. بلکه باور افراد به توانایی خود در انجام وظایف مختلف، اثر بسزایی در شکل‌گیری عملکرد آنان دارد.

مقیاس خودکارآمدی والدگری تعیین‌ کننده‌ای برای میزان مؤثر بودن والدین در تربیت و پرورش فرزندان خود به حساب می‌آید. این ابزار ارزشمند به والدین امکان می‌دهد تا خودکارآمدی خود را در نقاط مختلف والدگری ارزیابی کنند و اقداماتی برای بهبود آن اتخاذ کنند.

تعریف مفهومی مقیاس خودکارآمدی والدگری دومکا

مقیاس خودکارآمدی والدگری دومکا
پرسشنامه خودکارآمدی والدگری دومکا

در افکار باندورا (1997)، خودکارآمدی به عنوان یک توان سازنده تلقی می‌شود. که نقش بسیار مهمی در سازماندهی مهارت‌های شناختی، اجتماعی، عاطفی و رفتاری انسان برای دستیابی به اهداف مختلف ایفا می‌کند. او تأکید دارد که داشتن دانش، مهارت‌ها و دستاوردهای قبلی، پیش‌ بینی‌ کننده مناسبی برای عملکرد آینده افراد نیستند. به جای آن، باور فرد به توانایی‌های خود در انجام وظایف، بر تأثیر و عملکرد وی بسیار تأکید دارد. این نگرش به این معناست که افراد ممکن است داشتن مهارت‌های لازم را بدانند ولی تا زمانی که باور به توانایی اجرای این مهارت‌ها را نداشته باشند، ممکن است در انجام وظایف موفق نشوند.

خودشناسی از طریق پردازش مهارت‌های شناختی، انگیزشی و عاطفی که به انتقال دانش و توانایی‌ها به رفتار ماهرانه افراد مشغول است، می‌تواند نقش مهمی در افزایش خودکارآمدی ایفا کند. بر اساس باندورا (1997)، خودکارآمدی نه تنها به داشتن مهارت یا مهارت‌ها مرتبط نمی‌شود. بلکه به داشتن باور به توانایی انجام کار در شرایط مختلف شغلی اشاره دارد. این دیدگاه نشان دهنده اهمیت فهم و تقویت اعتقادات فرد به توانایی خود در مواجهه با چالش‌ها و وظایف مختلف است.

روایی و پایایی پرسشنامه

قابلیت اعتماد یا پایایی یک ابزار عبارت است از درجه ثبات آن در اندازه گیری هر آنچه اندازه می­گیرد. یعنی اینکه ابزار اندازه­ گیری در شرایط یکسان تا چه اندازه نتایج یکسانی به دست می­دهد.

روایی و پایایی پرسشنامه خودکارآمدی والدگری دومکا (PSAM) در پژوهش جمالی نژاد (1391) ذکر شده است.

مشخصات پرسشنامه

پرسشنامه استاندارد خودکارآمدی والدگری دومکا دارای امتیازبندی، روایی و پایایی ، تعریف مفهومی و عملیاتی، تفسیر و شیوه نمره گذاری می باشد.

هدف: ارزیابی خودکارآمدی والدین
روایی و پایایی : دارد (فارسی)
تفسیر و نمره گذاری: دارد
تعریف مفهومی و عملیاتی: دارد
نوع فایل: ورد آفیس word
تعداد صفحات: 5
منبع: دارد


قیمت : 15,000 تومان

فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات: 5

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


اولین نفر باشید

نظر شما