مقاله در مورد ورزش طناب زنی و فواید آن

طناب زنی یک ورزش ساده و کم هزینه است که فواید فراوانی برای سلامتی جسمی و روحی انسان دارد. در این مقاله به بررسی فواید طناب زنی از جمله کاهش وزن، بهبود سلامت قلب و عروق، تقویت عضلات و استخوان ها، کاهش استرس و اضطراب و افزایش اعتماد به نفس می پردازیم.

طناب زدن، ورزشی کم خرج و مفرح با فواید فراوان

طناب‌ زدن به عنوان یک فعالیت ورزشی کم هزینه و سرگرم‌ کننده شناخته می‌شود. در یک مقاله منتشر شده در مجله انجمن پزشکی امریکا در سال 1982، دکتر بورتز بیان کرده بود که هیچ دارویی وجود ندارد که مانند تمرین‌ های ورزشی، تاثیرات سلامتی در طول عمر انسان را به ارمغان بیاورد. وی از طناب‌ زدن به‌ عنوان یک فعالیت ایروبیکی مناسب و کم هزینه برای مقابله با سالخوردگی پیشنهاد داد.

ویژگی جالب طناب‌ زدن این است که با زدن تعداد مشخصی از حبل در دقیقه، می‌توانید مقدار قابل توجهی از کالری را سوزانده و به عنوان یک ورزش ایروبیکی فعال عمل کنید. به عنوان مثال زدن طناب با سرعت بین ۱۲۰ تا ۱۴۰ در دقیقه، در هر ساعت می‌تواند ۷۲۰ کالری را سوزانده و این میزان را معادل دو برابر سوزاندن کالری در ورزش‌هایی نظیر تنیس و والیبال قرار دهد. این فعالیت همچنین می‌تواند به کاهش وزن کمک کند؛ به‌ طوری‌ که اگر به جای حذف یک وعده غذا، طناب بزنید، تا ۹۰ درصد از افت‌ رفت چربی‌های اضافه را جبران کنید.

به گفته دیگر متخصصان، اگر بتوانید روزانه مقداری از کالری‌ها را از طریق طناب‌ زدن سوزانده و این مقدار را به میزان توصیه شده توسط انجمن قلب امریکا (1500 کالری) رسانده باشید، می‌توانید با سرعت بسیار زیادی وزن خود را کاهش دهید. به‌ علاوه، حتی اگر هدف شما سوزاندن کالری نباشد، طناب‌ زدن به عنوان یک فعالیت بدون مشکل و محبوب، برای شما مناسب خواهد بود.

طناب زدن، ورزشی کم خرج و مفرح با فواید فراوان

فعالیتزمانمیزان امتیاز
طناب زدن۱۰ دقیقه۳ امتیاز
جاگینگ (دو آرام(۱۰ دقیقه۳ امتیاز
تنیس۳۰ دقیقه۵/۱ امتیاز
شنا۱۰ دقیقه۱ امتیاز
دوچرخه‌سواری۱۰ دقیقه۱ امتیاز
هندبال۱۰ دقیقه۵/۱ امتیاز
پیاده‌روی۱ ساعت۵/۱ امتیاز

ورزش طناب زدن چه فایده ای دارد

طناب زدن باعث کاهش تنش و افزایش سطح انرژی می‌گردد و سرعت تناسب اندام را نسبت به گذشته 30 برابر می‌کند. در تحقیقاتی که در مرکز تناسب اندام در دانشگاه ایلی‌نویز صورت گرفت از شرکت‌ کنندگان خواسته شد در طول یک هفته به مدت پنج روز و طی 60 دقیقه در پنج مرحله به هر میزان که می‌توانند طناب بزنند، نتیجه این تحقیق بسیار شگفت‌ انگیز بود و تغییرات فیزیکی ذیل حاصل گردید.

  • افزایش نیروی زانو و پا
  • افزایش اندازه ماهیچه ساق پا
  • توانایی پرش بهتر(برخی‌ها می‌توانستند ۵/۱۱سانتیمتر بیشتر بپرند)
  • افزایش سرعت در دویدن

ضمناً بدن آنها بسیار چابک‌تر و انعطاف‌پذیرتر شده بود، قفسه سینه آنها نیز بازتر شده و قلب آنها از قدرت بیشتری برخوردار شده بود. دکتر لی بـِرِک، از دانشگاه لوما لیندای کالیفرنیا می‌گوید: طناب زدن مثل استفاده از آسپرین است. به این دلیل که ورزش باعث ایجاد آرامش طبیعی در بدن انسان می‌شود که آن را بتااندورفین می‌نامند و این امر در اثر فعالیتهای سخت و توان‌فرسا ایجاد می‌گردد. این ماده باعث ترشح هورمونی از طریق مغز می‌شود و غدد مخاطی نیز باعث افزایش تحمل درد و احساس خوب بودن می‌شوند. تناسب فیزیکی باعث می‌شود بتااندورفین سریعتر و به مقدار بیشتر تولید گردد، در حالی که در افرادی که فاقد تناسب فیزیکی هستند این‌گونه نیست.

سرانجام اینکه هر کجا می‌روید طناب را همراه داشته باشید. طناب زدن یک ورزش قدیمی برای مقابله با سالخوردگی است و هرگز منزل خود را بدون همراه داشتن آن ترک نکنید و هر روز آن را در برنامه زندگی خود بگنجانید.

ابتدا لازم است طناب خوبی را تهیه کنید. این طناب می‌تواند از جنس پلاستیک و یا دارای پوشش اسفنجی باشد. لازم است قدری سنگین باشد تا با آن احساس راحتی کنید(بهتر است مقداری وجه برای خرید طنابی که بر اساس اصول علمی و عملی طراحی شده است و در کلیه فروشگاههای ورزشی نیز موجود است، کنار بگذارید) و حتی بد نیست شخص دیگری طناب زدن شما را شمارش کند.
طناب را در وسط کف پا نگه دارید. اگر دسته‌های آن تا زیر بغل شما برسد از اندازه مناسبی برخوردار است.

برای طناب زدن جای مناسبی را انتخاب کنید (مثل تاتامی یا یک فرش). اگر پا برهنه هستید هرگز سطوح تخت را انتخاب نکنید. برای جلوگیری از صدمه به پا و قوزک پا از کفش ورزشی مناسب استفاده نمایید.

ابتدا به مدت پنج دقیقه برای گرم کردن بدن خود راه بروید. سپس قوزک پا، ماهیچه‌های ساق پا و قسمتهای بالایی پا را به آرامی کشش دهید. جدول تمرینی زیر را که برای پانزده هفته در نظر گرفته شده است، دنبال کنید. اگر تازه کار هستید از ابتدای جدول شروع نماید و اگر از قبل با اینگونه تمرین‌ها آشنایی دارید، از قسمتهای پیشرفته‌تر آن شروع کنید. در هر صورت لازم است در هر دقیقه به میزان ۸۰ الی ۱۰۰ طناب و یا ۵۰۰ طناب بدون وقفه در ۵ دقیقه طناب بزنید. در طول یک هفته شاهد تغییرات و پیشرفتهای خود در این برنامه خواهید بود.

طناب زدن برای لاغری

فواید جسمی طناب زدن:

  • کاهش وزن و چربی سوزی: طناب زدن یک ورزش هوازی است که به سوزاندن کالری و چربی کمک می کند. به گفته دکتر لئونارد شوارتز، اگر در هر دقیقه بین ۱۲۰ تا ۱۴۰ طناب بزنید، در هر ساعت ۷۲۰ کالری می سوزانید. این میزان دو برابر سوخت کالری در ورزشهایی نظیر تنیس و والیبال است.
  • بهبود سلامت قلب و عروق: طناب زدن به تقویت قلب و عروق کمک می کند و خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهد.
  • تقویت عضلات: طناب زدن عضلات پا، باسن، بازوها و شانه ها را تقویت می کند.
  • بهبود سلامت استخوان ها: طناب زدن به تقویت استخوان ها کمک می کند و خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می دهد.
  • کاهش خطر ابتلا به بیماری ها: طناب زدن به کاهش خطر ابتلا به برخی بیماری ها مانند دیابت، سرطان و افسردگی کمک می کند.

فواید جسمی طناب زدن

فواید روحی طناب زدن:

  • کاهش استرس و اضطراب: طناب زدن به کاهش استرس و اضطراب کمک می کند و باعث بهبود خلق و خو می شود.
  • افزایش اعتماد به نفس: طناب زدن به افزایش اعتماد به نفس کمک می کند و باعث می شود احساس بهتری داشته باشید.
  • تقویت مهارت های اجتماعی: طناب زدن یک ورزش اجتماعی است که می تواند به تقویت مهارت های اجتماعی کمک کند.

متن بالا خلاصه ای از مقاله ورزش طناب زنی و فواید آن می باشد برای دریافت فایل کامل این مقاله می توانید بعد از پرداخت دانلود نمائید.


قیمت : 35,000 تومان

فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات: 23

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


اولین نفر باشید

نظر شما